HO ACONSEGUIREM !!!

HO ACONSEGUIREM !!!
HO ACONSEGUIREM !!!

Pàgines

dimecres, 15 d’octubre del 2008

QUE PER MOLTS ANYS!!!



La maduresa d’aquest 40 aniversari ha de ser una plataforma de llançament, perquè l’èxit del comerç urbà de proximitat esdevingui ara i per tot aquest segle, el dinamitzador comercial i econòmic de referència de les nostres ciutats.

Els canvis que han de produir-se en els hàbits de compra, en la qualitat desitjada de producte, i en tot allò que es deriva dels processos de la globalització, de la immigració i de les transformacions que es produeixen en l’estructura familiar no poden plantejar-se des de l’òptica de l’amenaça, sinó des de la perspectiva del repte conscient i de l’oportunitat quantificada.

Que això sigui possible depèn en gran mesura de 3 factors principals. La Fe i la convicció de les persones que esteu al cap davant d’un comerç per sentir-vos necessaris a la comunitat; aquesta, és una actitud de compromís personal amb una empresa, l’objectiu de la qual és generar riquesa. En segon lloc, l’element de diferenciació que en major mesura permet la resposta als canvis, és la consideració de les persones, com l’actiu principal del negoci; per això, la formació tècnica és la que permetrà afrontar amb garanties les pressions encara majors, que vindran de les grans àrees comercials. En tercer lloc, la responsabilitat ètica amb la comunitat que el comerç serveix és l’element transformador de mentalitats i que determina que la riquesa que el comerç de proximitat genera, sigui un actiu de tota la comunitat que el comerç serveix.

El futur de les nostres ciutats, segurament ens anirà conduint vers un model que combinarà edificis d’alçades mitjanes; amb grans espais oberts, urbans i públics. La dimensió de les nostres ciutats i municipis tendirà a ser inferior als 100000 habitants. Aquest model ha de perpetuar la compatibilitat i la convivència en peu d’igualtat, entre el comerç de proximitat i les grans superfícies. Mai cap llei impedirà el desenvolupament normal dels aconteixements; i per això, les lleis limitadores d’horaris comercials i de grans àrees podran ser la solució pels reptes del nostre comerç. No obstant, el marc normatiu actual, sí que és precisament l’oportunitat per posar-nos al dia i així impulsar aquest model comercial vers el futur.
Si el nostre model comercial té la capacitat de liderar aquest procés d’adaptació al canvi, el nostre comerç competirà amb els actius que ens són més propis pel mateix consumidor. A mig i a llarg termini, tant el consumidor, com el teixit comercial i la vitalitat social de les nostres ciutats, en sortiran beneficiats.

Em complau molt sincera i personalment, felicitar les dones i els homes de l’Associació de Comerciants de Creucoberta, perquè al meu modest entendre sou, en molts aspectes, model i exemple a seguir. Malgrat les dificultats i els canvis, majoritàriament sou sabedors que el vostre negoci dóna servei a la comunitat i, tant pel fet de ser la vostra empresa, com per tot allò de bo que ofereix, l’estimeu amb fe i passió. Des de l’associació, s’ha fomentat amb compromís i amb determinació, la formació associativa i professional dels comerciants. I, finalment, els esforços i els recursos que l’associació I els comerciants destineu a la plena accessibilitat dels vostres establiments són la garantia d’una qualitat humana i d’un compromís ètic que la societat i les administracions hem de saber valorar.

Creucoberta, és l’àrea comercial a cel obert més gran de tot Europa. Aquesta dimensió és precisament la que també ha de fer possible que sigueu els líders en aquest procés de transformació que ha de fer del comerç de proximitat, l’actiu de servei comercial i dinamitzador de la vitalitat de les nostres ciutats.

La dimensió de Creucoberta és també la mesura de la meva felicitació personal. Em sento francament honorat per disposar de l’oportunitat d’expressar-vos una felicitació de tot cor i amb tot el cor.

Que per molts anys Creucoberta sigui model i exemple i, que la societat i les administracions ho sapiguem valorar.


Josep Maria Llop i Rigol
Conseller Comarcal del Baix Llobregat

CIU LA PALMA, L´equip

Avançem plegats, Tu ets poble!