HO ACONSEGUIREM !!!

HO ACONSEGUIREM !!!
HO ACONSEGUIREM !!!

Pàgines

dimarts, 15 de maig del 2007

DISCURS PRESENTACIÓ DE CANDIDAT A L´ALCALDIA DE LA PALMA II PART


Ara, més.

D’aquí a uns dies, us convidarem a un nou acte, en el que us presentarem el nostre programa electoral en profunditat. Avui no ho farem, però sí que voldria donar aquelles idees bàsiques que es deriven de l’evolució normal del Pla d’ordenació urbanística que hem aprovat inicialment.

Hi ha tres idees principals:

Revalorització i protecció del medi ambient.
La palma ha de tenir els mecanismes que la protegeixin contra els desitjos urbanístics i fins hi tot especulador de les grans immobiliàries i de l’àrea metropolitana.

La segona gran idea és apostar pels serveis a les persones que viuran a la Palma. Això significa tenir habitatge pels nostres joves que viuen aquí; tenir equipaments (polisportiu, cap mèdic i altres) de qualitat; i disposar de recursos per ajudar a les persones amb necessitats més especials.
En tercer lloc, necessitem que aquesta estructura sigui sostenible, és a dir, que no hi hagi cap motiu per la temptació de cap creixement addicional en els propers anys, fins hi tot mai més.

El Pla d’ordenació urbanística municipal i l’agenda XXI són els documents que ens permeten fer aquestes afirmacions. Aquests són documents molt treballats i que gaudeixen d’un enorme consens. Ara, com que estem en període electoral, segur que diran que no, però no us ho creieu: de fet, tenim les actes que sí que diuen que hi ha consens en quasi tot i, per tant, en cap moment es qüestiona el model, ni tant sols la forma. Estem francament contents, perquè després de 300 hores de participació, entre tots hem dissenyat el poble que volem.

Per a fer-ho, és a dir, per a dissenyar-lo, hem tingut tots plegats en compte diverses coses:
Que s’ajusti als nostres desitjos i somnis col·lectius en general;
Que sigui gestionable;
I que sigui viable.


Ara, per tant, us explico com aquests eixos s’estructuren i definiran La Palma del futur.


Revalorització i protecció mediambiental. Gràcies al nou POUM, la Palma adquirirà el pla de sant Joan en propietat per a l’ajuntament i serà declarat com a verd públic. Això significa que cap immobiliària hi podrà construir. Per a obtenir el pla de sant Joan i evitar els perills que s’hi construeixi, crearem en els propers 5 anys, un parc tecnològic i de recerca, a l’entorn de Can Mascaró: aquest parc tecnològic donarà feina de qualitat a la gent de la palma. Gràcies al parc de recerca també obtenim gratuïtament com a cessió en propietat per l’ajuntament, la masia de cal Sereno per a una escola de natura.

Comptant Can Ollé, farem 850 habitatges, dels quals, més de 180 seran de protecció oficial. Aquests habitatges es construiran en els propers 15 anys aproximadament.

Gràcies al parc tecnològic i als habitatges la palma obté un conjunt de recursos, en alguns casos econòmics i en d’altres d’obra feta o inversió, que serviran perquè la palma, dins dels propers 7 anys, sigui de debò, un poble de primera i de qualitat perquè la gent que hi vivim, en gaudim al màxim.

Aquest poble de primera, podrà, en els propers 4 anys, fer molts equipaments.

Ampliarem l’escola;
Farem un CAP mèdic tot nou;
Farem un parc fluvial i de passeig a l’entorn de tota la riera, de forma que es podrà anar a peu i en bicicleta, des de can Vidal, fins a Corbera, des de la Palma a Corbera a peu;
Es podrà fer un nou camp de futbol; un nou polisportiu; una piscina coberta; pista d’atletisme; zona d’esbarjo i de passeig;
Podrem fer un local o hotel d’entitats: amb auditori, magatzem i altres;
Podrem fer una nova biblioteca al costat de l’escola, amb un edifici cultural singular per a l’autoformació, escola d’adults i altres;
En aquests quatre anys, farem que el camp de futbol actual, sigui un aparcament públic per sota i una gran plaça pública a sobre;
El polisportiu actual, també es convertirà en una gran plaça, amb aparcament a sota i a sobre, s’hi posarà el nou ajuntament de la Palma;
Duplicarem l’espai de la plaça de l’església, perquè adquirirem els jardins de la masia;
Adquirirem la Masia de Can Iglesias, com a equipament municipal.


En els propers anys, la Palma té aquests reptes i molts altres que us presentarem en breu en un acte públic per explicar amb detall el nostre programa. Però a més, durant aquests 4 anys, la Palma ha de començar les negociacions per resoldre el tema de la carretera per dins del poble.

Vull dir-vos que aquest és un repte de gran abast, perquè hi ha molta feina per fer. Us garanteixo que si amb el meu equip ens correspon comandar els propers anys de la Palma, anirem de la mà amb l’oposició perquè la solució pel trànsit de la palma, és un tema que està per sobre de qualsevol partit polític i sobre això, poca broma: ens hi juguem una infrastructura de més de 200 anys a la Palma. Per tant, oferim el consens i anar de la mà i oferim que en un tema com aquest, no podem fer altra cosa que no sigui anar junts. La única cosa que no acceptarem de cap manera és aixafar els horts; no acceptarem fer algun tipus de variant que suposi una destrossa medi ambiental.


Vull dir-vos també, que segurament en aquests dies sentirem molta demagògia, en el sentit que la Palma s’ha de mantenir tal i com està; que no ens calen bons serveis. Els qui diuen això, segurament en molts casos ho fan de bona fe, però hem de saber que al seu darrere hi ha els interessos urbanístics de les cúpules socialistes i d’iniciativa per Catalunya. Hem de saber que la Palma no serà econòmicament sostenible i a aleshores, algú haurà de vendre el poble a trossets a qualsevol preu.
La Palma no és moneda de canvi
.



La Palma és un projecte de llarg abast i tenim la possibilitat de fer un poble de primera i que sigui l’enveja de tots. La Palma no té els vicis administratius de molts altres ajuntaments i té a més un entorn privilegiat. Tenim la sort de ser un poble compacte. Tenim molts actius.

Ara bé, també tenim molts elements de vulnerabilitat. Si al davant d’aquest ajuntament hi ha gent poc preparada; no gaire valenta i amb poca dedicació, la Palma pot acabar sent molt fàcilment, un poble de segona o de tercera categoria; massificat i amb un medi ambient que serà la riota de tothom. No s’hi val només dir que tot es deixarà tal com està: has de dir també, quina Palma vols; com la pagaràs; i quin futur li espera.


Em fa il·lusió aquest projecte i, junts tenim una gran oportunitat: o ser llum per a tots els pobles i arribar a ser un poble de primera en majúscules; o ser satèl·lits de qualsevol, i ser pobrets i alegrets. Jo francament, m’apunto a ser un poble de primera, alegre i satisfet de la nostra identitat.

Us encoratjo, perquè expliqueu tot això a la gent, que ho feu saber i que ho feu saber en positiu.

Gràcies a tots per venir i, per animar-nos i impulsar-nos endavant, la gent de CIU us convidem a coca i cava.

M’estimo la Palma i la seva gent, m’agrada passejar i anar amb bici; m’agrada parlar amb la gent; m’agrada veure que el meu poble i el nostre poble és un orgull per a tots nosaltres. Per això em presento: per aquest projecte de tots i per a tots.

Moltes gràcies, salut i força.

CIU LA PALMA, L´equip

Avançem plegats, Tu ets poble!