HO ACONSEGUIREM !!!

HO ACONSEGUIREM !!!
HO ACONSEGUIREM !!!

Pàgines

divendres, 27 d’abril del 2007

Una proposta més enllà de conjuntures polítiques

La Palma és un dels municipis més petits de Catalunya. L´enfortiment dels seus actius principals (entorn de natura, vivència de poble i qualitat de serveis) passa necessàriament per la viabilitat concebuda des d'un projecte de desenvolupament sostenible. L'atractiu estructural del municipi, marcat per la connexió a les xarxes de comunicacions, de proximitat física i de serveis amb Barcelona i amb Europa, constitueix una oportunitat important, només en la mesura que el concepte del creixement determini la limitació de població i esculli les activitats econòmiques d'alt valor afegit que aportin al nostre petit poble els recursos necessàris per prestar la quantitat i qualitat de serveis que la gent reclama.
Una concepcció unilateralista del Pla Estratègic Metropolità pot conduïr molt fàcilment els muncipis petits com La Palma o altres a esdevenir purament i simplement l'àmbit residencial i dormitori de les àrees de concentració urbana i de serveis.
La consequència d´un model com aquest crea una alta desconnexió entre la Catalunya interior i l'àmbit metropolità. Per contra, només en el cas que un dels objectius fonamentals del Pla Estratègic Metropolità sigui el de dotar els municipis petits dels recursos necessàris per a la seva sostenibilitat, s'evitaran "opes" amigables, a l'hora que es generaran interdependències mutuament beneficioses que fomentin una mobilitat geogràfica intercomarcal més gran i no supeditada a la preeminència d'un model basat en la ciutat com a centre dels serveis productius.
Repensar aquest model més enllà de les conjutures polítiques és un clam que Catalunya demana als qui tenen responsabilitats socials, econòmiques i polítiques. Saber respondre adequadament a aquest repte és preparar el nostre país i també els nostres pobles, les nostres ciutats i el nostre país dins dels models més avançats d'Europa i del món democràtic i desenvolupat.

Article publicat: Pla Estratègic Metropolità núm.74 en -les veus de l'Àrea Metropolitana-.

CIU LA PALMA, L´equip

Avançem plegats, Tu ets poble!